30 de nou-născuți au fost abandonați de mame în spitale

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 februarie 2018

În cursul anului trecut , în Spitalul Județean de Urgență, cea mai mare unitate medicală din județ, au fost abandonați 13 copii, iar în Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad și Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși au fost părăsiți nouă, respectiv opt nou-născuți.

bebelus

 

“În 25 de cazuri mamele au anunțat autoritățile cu privire la intenția de a renunța la copii și au solicitat instituirea unei măsuri de protecție, iar în cinci dintre cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a părăsirii, femeile plecând din spitale, imediat după naștere. Dintre cei 30 de copii părăsiți de mame, 20 au fost dați în plasament maternal profesionist, iar ceilalți 10, după caz, au fost integrați în familia biologică, au fost internați în centre maternale sau au ajuns în instituții de plasament pentru copii cu dizabilități”, a declarat ieri Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Potrivit acesteia, numărul copiilor abandonați în spitale din județ este în scădere. Pe parcursul anului 2016, la nivelului județului Vaslui, au fost părăsiți după naștere 49 de copii. În 43 de cazuri mamele au cerut măsuri de protecție pentru copii, iar în șase situații femeile au fugit din spital, imediat după ce au născut.

sursa:estnews