Accident teribil în centrul Vasluiului: șase mașini făcute praf de un șofer inconștient

Articol publicat de Echipa SmileFM la 4 decembrie 2019

Șase mașini au fost făcute praf în aseară, în centrul Vasluiului de un tânăr care conducea un Volkswagen Passat cu volan pe partea dreaptă.

accident centru vaslui

Potrivit martorilor șoferul teribilist care a provocat accidentul făcea întrecere cu un alt conducător auto. Cei doi veneau dinspre Independența și se îndreptau spre gară. La semaforul din centru însă, unul dintre ei a vrut să depășească coloana de mașini care aștepta culoarea verde, moment în care a lovit o mașina cu care se întrecea. ~n urma impactului, șoferul vitezoman a pierdut controlul volanului și a izbit violent mai multe autovehicule care erau parcate regulamentar lângă bordură. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, care au testat conducătorul auto, aparatul indicând valoarea zero. In mașina care a provocat accidentul erau mai multe tinere care au suferit atacuri de panică. Acestea îi reproșau șoferului că avea viteză foarte mare și nu a vrut deloc să încetinească în momentul când drumul s-a îngustat la o singură bandă pe sens.  Proprietarii mașinilor lovite au fost chemați la poliție pentru a da declarații.

Potrivit primelor informatii oferite de purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, incidentul rutier s-a produs dupa ce unul dintre soferi a fortat incadrarea de pe banda unu pe banda doi a sensului de mers spre gara. “Din primele cercetari se pare ca soferul in varsta de 28 de ani, din localitatea Stefan cel Mare, a incercat sa schimbe banda de mers, moment in care a lovit masina condusa regulamentar de un conducator in varsta de 20 de ani din Delesti.

In urma impactului, masina condusa de soferul din Stefan cel Mare a lovit mai multe autovehicule parcate pe  marginea drumului. In masina acestuia se mai afla o persoana de sex feminin, din localitatea Zapodeni, care a acuzat dureri dupa producerea accidentului, insa a refuzat transportul la spital”, ne-a declarat Bogdan Gheorghita. Impactul dintre masina condusa de soferul din localitatea Stefan cel Mare si masinile parcate pe marginea drumului a fost atat de puternic incat doua dintre autovehicule lovite au fost urcate pe trotuar.

Sursa: Vremea Noua