Adolescentii care merg la intalniri risca mai mult sa se apuce de fumat si de baut

Articol publicat de Echipa SmileFM la 19 martie 2013

Elevii sau elevele care au prietene/prieteni la varste fragede nu se mai pot concentra la scoala si risca intr-o masura mai mare sa se apuce de fumat, de baut sau chiar de droguri.

date

Tinerii care merg la intalniri au cele mai slabe rezultate la cursuri si sunt in pericol de a fi stapaniti si de vicii precum fumatul, alcoolul sau drogurile, se arata intr-un studiu recent, potrivit The Sun. Cu cat copilul are o varsta mai frageda cand incepe sa iasa in oras, cu atat aceste riscuri cresc.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie intamplator, in timp ce studiau stilul de viata si realizarile a peste 600 de elevi, cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani, de la o scoala din Statele Unite.

„Copiii care mergeau cel mai rar la intalniri aveau cele mai mari note, in timp ce ceilalti elevi aveau cele mai slabe rezultate”, a mentionat profesoara Pamela Orpinas, de la Universitatea din Georgia.

In plus, studiul a mai scos la iveala faptul ca adolescentii care ies des in oras risca de doua ori mai mult sa se apuce de fumat, de alcool sau chiar de droguri.

Expertii spun ca idilele esuate din interiorul institutiilor de invatamant scad abilitatea de concentrare in timpul orelor.

„Cand se despart, ei trebuie sa suporte tensiunea de a se vedea in fiecare zi sau chiar cu un alt partener. Acest scenariu este legat de depresie si imposibilitatea de a da randament la scoala”, a adaugat Orpinas.

Sursa: www.ziare.com