Agentii economici din Vaslui, vizati de controale. Amenzi usturãtoare pentru nerespectarea regulilor

Articol publicat de Echipa SmileFM la 20 mai 2020

Agentii economici, inclusiv la societãtile din sectorul agricol, trebuie sã se astepte la o serie de controale. Anuntul a fost fãcut chiar de cãtre premierul Ludovic Orban care a precizat cã toate autoritãtile de control vor fi foarte active în urmãtoarea perioadã. Acesta a declarat cã a avut deja o discutie cu institutiile statului cu drept de control si le-a cerut acestora sã fie „extrem de prezente în teren” si sã vegheze la respectarea mãsurilor impuse prin starea de alertã.

dsvsa-control

„Am avut chiar astãzi o întâlnire cu toate institutiile statului care sunt implicate în aplicarea reglementãrilor si în sanctionarea încãlcãrii reglementãrilor, am solicitat Inspectiei de Stat pentru Controlul Traficului Rutier si tuturor celorlalte entitãti, Inspectia de Muncã, ANSVSA si toate Directiile de Sãnãtate Publicã sã fie extrem de prezente în teren, sã urmãreascã respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru toate domeniile de activitate”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a declarat cã autoritãtile vor da amenzi tuturor celor care nu respectã regulile: „S-au micsorat amenzile, dar vom aplica amenzile, pentru cã (altfel) cum facem diferenta între cei 98% dintre cetãtenii români care sunt corecti, care respectã legea, care se comportã în conformitate cu regulile stabilite si cei 2% care nu respectã legea? Normal cã este o formã prin care-i determinãm pe cei care nu respectã regulile si care-i pun în pericol pe ceilalti, îi determinãm si prin aceastã pârghie care este amenda. Existã si cealaltã pârghie penalã, pentru cã sunt anumite situatii în care o faptã de zãdãrnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptã penalã în conformitate cu Codul penal”, a spus Orban.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/agentii-economici-din-vaslui-vizati-de-controale-amenzi-usturatoare-pentru-nerespectarea-regulilor