„Airbagul” care îți salvează telefonul, invenția cu adevărat salvatoare

Articol publicat de Echipa SmileFM la 2 iulie 2018

Probabil și tu ai pățit asta. Dacă nu, mai mult ca sigur un prieten de-al tău a trecut prin asta: ți-ai scăpat telefonul când îți era lumea mai draga și te-ai ales cu un ecran spart, de toată frumusețea.

carcasa-telefon

 

Pentru aceste persoane care își sparg constant telefoanele, un student german are o soluție. El a reușit să creeze un fel de „airbag” pentru telefonul tău.

Studentul a construit o husă de amortizare activă, care este dotată cu senzori și opt arcuri care arată ca niște cârlige.

Senzorii pot detecta automat când telefonul se află în cădere liberă, moment în care sunt activate arcurile, pentru a ține telefonul în siguranță atunci când atinge solul, scrie playtech.ro.

Sistemul a fost creat de designerul Philip Frenzel, student la Universitatea Aalen din Germania, care își numește invenția un „airbag” pentru smartphone-uri.

 Fiecare colț al husei are două arcuri, iar momentan nu se știe ce măsuri ar putea opri activarea accidentală a sistemului.

Videoclipurile în care este testat dispozitivul arată că telefoanele nu au aproape deloc de suferit, atunci când sunt scăpate cu husa minune. După căzătură, utilizatorul poate pur și simplu să împingă arcurile înapoi în carcasă, astfel încât aceasta este gata pentru o nouă trântă.

Frenzel a câștigat premiul întâi al societății germane de mecatronică pentru carcasa de telefon, chiar dacă designul se află încă în stadiul de prototip.

De asemenea, el a brevetat tehnologia, ceea ce înseamnă că husa ar putea să fie accesibilă publicului în viitorul apropiat.