Ambulanțierii pichetează două ministere reclamând diminuările salariale. Activitatea nu va fi afectată

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 octombrie 2017

Ambulanțierii pichetează două ministere reclamând diminuările salariale. Sindicaliștii Federaţiei Naţionale Ambulanța din România organizează pichete de protest și cer  întâlniri cu miniștrii Muncii și Sănătății și cu un reprezentant al Guvernului. Pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă nu va fi întreruptă.

Ambulanta-1024x683

Sindicaliștii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei reclamă, totodată, starea avansată de uzură a salvărilor și deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

Protestatarii vor picheta sediile Ministerului Muncii și Justiției Sociale între orele 10:30 și 11:30, iar pe cel al Ministerului Sănătății între orele 11:30 și 12:30.

După această oră, sindicaliștii va pleca din strada Cristian Popişteanu, pe traseul Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertăţii și Piața Constituției. Sosirea în Piața Constituției va fi la ora 13:15 , iar protestul se va încheia la ora  14:15.

 ”La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele trei ministere menționate, ministrul consultării și dialogului social şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României. Menționăm că, pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă nu va fi întreruptă până la noi hotărâri”, anunță preşedinte Federaţia Ambulanța, Gheorghe Chiş.

La sfârșitul lunii septembrie, ambulanțierii din toată țara au protestat nemulțumiți de salarii, de condițiile de lucru și de lipsa de personal din sistem.

sursa:libertatea.ro