Amenzi uriașe pentru cei care își deranjează vecinii!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 31 octombrie 2019

Dacă ai vecini gălăgioși sau dacă ești chiar tu cel care primește des reclamații de la ceilalți locatari, atunci află că vinovații riscă acum sancțiuni grele!

bani

 

Pentru cei care-și deranjează constant vecinii, în timpul orelor de liniște sau chiar în afara lor, precum și pentru petrecerile private care devin prea gălăgioase, deputații au adoptat miercuri un proiect legislativ cu sancțiuni contravenționale mai aspre, potrivit a1.ro.

Noua lege a fost deja publicată în Monitorul Oficial și  va intra în vigoare începând de anul viitor, adică pe 26 ianuarie 2020.

Nu o să scăpăm doar de vecinii gălăgioși, ci și de orice zgomot care ne deranjează, de orice zgomot din jurul locuinței noastre. Zgomotul de bormașină, de exemplu, trebuie să fie constatat de organele competente (polițiști). Dar nu o să ne închipuim că o să stea polițiștii cu aparate speciale de măsurat decibelii. Pe de altă parte nu o să mai vedem acest fenomen al petrecerilor la bloc sau al nunților la cort.

Amenda este de la 2000 până la 3000 de lei dacă îți deranjezi vecinii. Dacă repeți greșeala în decurs de 24 de ore, atunci sancțiunile ajung de la 3000 la 6000 de lei!

Va exista posibilitatea pentru vinovat ca la a doua abatere, dacă nu poate plăti amenda, să aleagă munca în folosul comunității.