Anchetă la spitalul din Vaslui unde o pacientă a murit după ce a fost infectată cu bacteria ucigaşă Clostridium Difficile

Articol publicat de Echipa SmileFM la 5 iulie 2019

O femeie de 77 de ani internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a murit după ce a contactat o infecţie nosocomială în urma unei intervenţii chirurgicale.

operatie

 

Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă, sesizarea fiind făcută de către reprezentanţii spitalului.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au primit două sesizări din partea fiicei femeii decedate.  Una dintre plângeri a fost înaintată pe 12 iunie, în timp ce bătrâna era internată în spital. Fiica acesteia reclama condiţiile igienico sanitare şi calitatea precară a lenjeriilor din secţia de Terapie Intensivă. Potrivit directorului DSP Vaslui, încă din ziua în care a fost înregistrată sesizarea o echipă de inspectori s-a deplasat la Spitalul Judeţean.

În urma verificărilor, nu au fost descoperite abateri de la protocoale sau condiţii igienico sanitare necorespunzătoare, susţine Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

La doar o săptămână, pacienta a murit.  Cauza decesului, spun medicii legişti, şocul septic provocat de infecţia cu bacteria Clostridium Difficile, o infecţie nosocomială supranumită şi ”bacteria ucigaşă”.

Citeste mai mult: adev.ro/pu4bpa