Aplicatia romaneasca prin care poți vorbi cu orice șofer din trafic

Articol publicat de Echipa SmileFM la 24 iulie 2018

Gândește-te cât de utilă e aplicația atunci când cineva ți-a blocat mașina în parcare. Sau când ți-a ocupat locul plătit.

app

 

Dear Car Chat e o combinație între Waze și WhatsApp, o aplicație românească prin care poți chat-ui cu ceilalți participanți la trafic fără să le știi numărul de telefon, numele sau orice alte date de contact. E de ajuns să-i vezi numărul de înmatriculare și să aibă, la rândul lui, app-ul instalat pe telefon.

Programul ăsta e extraordinar de util în situația în care un șofer și-a lăsat mașina în spatele tău, blocându-te în parcare, fără să pună vreun bilețel cu numărul lui de telefon în bord. Sau în cazul în care cineva a parcat pe locul tău și, din nou, nu a afișat niciun număr de contact. Dear Car Chat îți oferă posibilitatea să iei legătură instant cu șoferul respectiv, ca să-i spui să-și miște rabla mai repede, conform noizz.ro.

Pe lângă asta, poți folosi app-ul ca să creezi un dosar digital al mașinii tale, adică o listă cu toate seriile, datele de expirare ale documentelor, copiile după acte etc. Să ai totul frumos organizat într-un singur loc și să fii notificat din timp atunci când se-apropie ITP-ul, spre exemplu.

Pentru că sigur te-ai gândit la asta, poți folosi Dear Car Chat și ca să întrebi șmecherașii de pe șosele: „Îți merge semnalizarea? ATUNCI DE CE N-O FOLOSEȘTI?!”. Evită scandalul, totuși, pentru că și el poate vedea numărul tău de înmatriculare în aplicație. Nu ești 100% anonim, ține minte asta.

Aplicația a fost creată de KUANTERO, o companie IT bucureșteană cu 15 oameni în echipă. Descărcarea e gratuită, iar contul ți-l faci doar pe baza numărului de înmatriculare al mașinii tale. Fără date personale, dacă nu vrei să le dezvălui. Te poți înregistra și ca pieton, caz în care e suficient un username.

Poți descărca Dear Car Chat atât pe iOS, cât și pe Android.