Bacalaureat 2013, masuri extreme impotriva metodelor de copiat. In China s-au interzis sutienele

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iunie 2013

Autoritatile din provincia Jilin din China au luat masuri radicale, in incercarea disperata de a-i opri pe elevi sa mai copieze la examenul de bacalaureat.

china bac elev

Inainte de examenul “gaokao”, echivalentul chinezesc al bacalaureatului, scolile din provincia Jilin au anuntat ca vor interzice accesul in sali cu orice obiecte metalice, inclusiv cu sutiene care contin metal.

Autoritatile spun ca vor in acest fel sa combata obiceiul elevilor, care copiaza, folosindu-se de tehnici noi, ascunzand diferite aparate de comunicare sau ascultare in timpul examenului.

Tot elevii vor fi controlati cu detectorul de metale. In plus, parintii au fost anuntati ca elevii care au implanturi sau plombe metalice trebuie sa aduca de la medic o adeverinta prin care sa arate acest lucru.

Vineri si sambata, peste 9 milioane de elevi de liceu vor sustine dificilul examen “gaokao”, scrie The Telegraph.

Probele sunt atat de grele incat se inregistreaza multe cazuri de depesie sau chiar sinucideri in randul elevilor.

Din acest motiv, tinerii au inventat diferite metode de a copia, unele din ele extrem de ingenioase.

Anul trecut, politistii au confiscat peste 60.000 de dispozitive de copiere, printre care casti minuscule, ceasuri sau pixuri modificate si chiar curele sau ochelari care ajutau la copiere.

Desi elevii trebuie sa accepte decizia scolilor, pe multe forumuri si retele de socializare din China au inceput deja sa se faca glume pe aceasta tema: “Intr-un fel, cred ca decizia va afecta performantele baietilor”, scrie un blogger.