Bacalaureatul începe în februarie

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 ianuarie 2018

În acest an școlar, elevii de clasa a XII-a vor susține mai devreme probele de competențe la bacalaureat. Prima va avea loc pe 12 februarie, fiind vorba de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În martie este programată simularea probelor scrise, care vor fi susținute efectiv din 25 iunie.

bac

 

Prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2018 va începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua pe 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (B) pe 14-15 februarie. În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (C).

Prima probă scrisă – limba și literatura română (proba Ea) – va avea loc luni, 25 iunie, cea la limba și literatura maternă (Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului (Ec), miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării (Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen 4 iulie, ora 12, urmată de depunerea contestațiilor (orele 12-16). Între 5-8 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Actele necesare înscrierii sunt: cerere (formularul se va ridica și completa la secretariat); copie certificat de naștere; copie buletin de identitate; copie certificat de căsătorie (dacă este cazul); șase fotografii tip diplomă pentru absolvenții promoției curente; două fotografii tip diplomă pentru absolvenții promoțiilor anterioare; copie foaie matricolă pentru absolvenții promoțiilor anterioare; suma de 40 de lei/candidat/probă pentru cei care au participat deja de cel puțin două ori la examenul de bacalaureat.

sursa:obiectiv