Băiatul este dat în urmărire generală, dar mama povesteşte la TV cum a organizat acţiunea în forţă

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iulie 2018

Poliţiştii din Vaslui nu au reuşit să dea de urma celor doi atacatori care au răpit un adolescent dintr-o maşină aflată în trafic şi nici pe adolescent nu l-au găsit, acesta fiind dat, în continuare, în urmărire generală.

rapit

 

Cazul adolescentului de 15 ani răpit pe 5 iulie dintr-un autoturism în centrul oraşului Vaslui creează un precedent periculos în cazul litigiilor care există între părinţii care îşi dispută custodia copiilor. Practic, în acest caz, cei doi părinţi, ignorând paşii legali, şi-au răpit copilul reciproc, ajungându-se la reglări de conturi de tip mafiot, la care Poliţia a asistat depăşită de situaţie.

La nivel declarativ, poliţiştii din Vaslui susţin că fac ample cercetării în acest caz. Cu toate acestea, nu pot oferi răspunsuri publice la două întrebări elementare: dacă au identificat cei doi atacatori şi dacă l-au găsit pe minor.

În timp ce poliţiştii desfăşoară cercetările cu maximă discreţie, ”pentru a nu periclita bunul mers al anchetei”, mama adolescentului răpit a ieşit în spaţiul public declarând nonşalant la posturile de televiziune că ea este cea care a organizat recuperea băiatului.

Mai mult, femeia susţine că ştie unde se află minorul şi că rudele sale fac eforturi pentru a-l retrimite în Franţa, acolo unde a locuit în ultimii zece ani.

”Eu i-am trimis acolo, ei (cei doi atacatori n.r.) s-au dus şi au spus ”Eu copilul ţi-l aduc, orice-ar fi”. Pe el (tatăl minorului n.r.) au vrut să-l omoare, să-l calce în picioare. Când l-au recuperat, copilul i-a recunoscut. Asta nu e răpire, e recuperat. Întradevăr, a fost cu forţa, pentru că altfel nu se putea”, a declarat Macedonia Munteanu, mama adolescentului răpit, pentru Ştirile ProTv.

Femeia susţine că ar fi discutat la telefonul cu fiul ei în timp ce se afla la tată şi că acesta i-ar fi zis că a fost luat cu forţa şi că nu vrea să-i dea drumul. Mai mult, spune aceasta, minorul i-ar fi cerut să îl găsească.

În tot acest timp, Ţibuliac Mădălin este dat în urmărire generală, fiind dat şi în consemn la frontieră. Pe numele său, continuă să fie în vigoare alerta de răpire emisă pe 5 iulie de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeste mai mult: adev.ro/pbll9s