Bărbat cu handicap, spulberat de un autoturism în Bârlad

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 august 2018

Un bărbat de 31 de ani din Bârlad a fost victima unui accident rutier în timp ce se deplasa cu un căruţ rulant electric.
accident

 

Accidentul a avut loc luni după-amiază, 6 august, pe strada Republicii din Bârlad, şi a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Din imagini se observă cum bărbatul aflat în scaunul rulant a pătruns pe partea carosabilă, pe la trecerea de pietoni. Este ocolit de un autoturism, apoi, la câţiva metri distanţă de trecerea de pietoni este lovit din plin de un autoturism care, în mod inexplicabil, nu efectuează nicio manevră pentru a evita impactul.

Victima, a fost proiectată din scaunul cu rotile pe partea carosabilă, fiind rănită în urma impactului. Bărbatul de 31 de ani a fost preluat de un echipaj de la ambulanţă şi transportat la spital. În timp ce la cadrele medicale acordau primele îngrijiri, la faţa locului a ajuns şi soţia victimei (foto jos), la rându-i imobilizată într-un scaun cu rotile.

Poliţiştii au declanşat cercetări, pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului.

Urmare a traumatismului cranian sever suferit de către victimă, medicii din Bârlad au decis transferul acesteia la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

„Un bărbat  cu un căruţ electric pentru persoane cu dizabilităţi se deplasa în Bârlad pe strada Republicii, pe partea carosabilă, când a fost acroşat de o maşină înmatriculată în Vaslui, condusă de o femeie de 38 de ani. Bărbatul  rănit a fost transportat la spitalul din Bârlad pentru investigaţii. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se cerceta dacă bărbatul circula regulamentar cu acel căruţ electric pe carosabil şi cine se face vinovat de accident”, a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citeste mai mult: adev.ro/pd1l8h