Becali, afectat de „metoda Becali”. Poate pierde Steaua după acelaşi model prin care a preluat-o.

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 iunie 2013
Becali, afectat de „metoda Becali”. Poate pierde Steaua după acelaşi model prin care a preluat-o.

Gigi Becali riscă să piardă Steaua într-o manieră asemănătoare cu cea prin care a dobândit-o în 2003 de la familia Păunescu

Dumitru Dragomir a mărturisit că a fost complice în „furtul Stelei“ din 2003, atunci când Gigi Becali a preluat clubul

mana-destinului

Viorel Hrebenciuc va împrumuta Steaua cu 3 milioane de euro şi va controla clubul prin fiul său, Andrei

„Jiji e ca şi terminat. Peste trei ani, când va ieşi, nu va mai avea nimic. Clubul i-l va lua Hrebe sau altul. Să nu uităm că acţiunile Stelei nu mai sunt pe numele lui“, spunea zilele trecute Sebastian Bodu, fostul şef al Fiscului. „Vor să îi ia Steaua lui Gigi“, ameninţa şi Mirel Rădoi, fostul căpitan din Ghencea şi finul finanţatorului. Două avertismente cât se poate de clare venite într-o perioadă în care viitorul financiar al campioanei este incert. În special acum, când Viorel Hrebenciuc negociază implicarea la echipă şi a dat deja un milion de euro pentru cheltuielile de luna aceasta.

Ironia sorţii face ca Gigi Becali să se afle într-o situaţie similară celei din 2003, atunci când a preluat Steaua. Numai că, spre deosebire de acum zece ani, Becali poate juca rolul de „victimă“ şi poate pierde echipa în urma unor „inginerii“ pe care chiar el le-a pus în practică la începutul anilor 2000.

„E un diavol, a furat Steaua Păuneştilor!“
Modul în care Gigi Becali a preluat Steaua în 2003 a fost dezvăluit doi ani mai târziu chiar de către Dumitru Dragomir. „Fac autodenunţ! L-am ajutat pe Gigi să fure Steaua, s-a folosit de mine, de Păunescu şi de Piţurcă pentru a fura Steaua“, spunea şeful LPF la OTV. Becali a împrumutat familia Păunescu, cerând în schimb dezlegări pentru fotbalişti. Atunci când patronii nu au mai putut să îi returneze banii, Becali le-a luat clubul cu tot cu jucători. „A avut bani din pământuri, Steaua era în criză financiară. El a împrumutat clubul, apoi i-a şantajat pe Păuneşti şi le-a luat jucătorii pentru banii împrumutaţi“, mărturisea „Corleone“. Manevra lui Gigi Becali din 2003 se aseamănă tot mai mult cu ceea ce se petrece acum la Steaua.

Hrebenciuc bagă 3 milioane. Îi mai recuperează?
Până în acest moment, Viorel Hrebenciuc a dat un milion de euro Stelei, alte două milioane urmând să intre în conturile clubului în funcţie de viitorul european. Mai mult, planul omului politic este de a-l pune pe fiul său, Andrei Hrebenciuc, preşedinte executiv la Steaua pentru a superviza cheltuirea banilor. Practic, familia Hrebenciuc va controla echipa, teoretic până când Gigi Becali va fi eliberat.

Pentru a se asigura că îşi vor recupera investiţia, patronii de ocazie vor încheia înţelegeri cu Becali prin care să-şi oprească banii fie din încasările de la UEFA, fie din viitoarele transferuri, fie din drepturile TV. Dar în situaţia în care Steaua va fi exclusă din Europa, latifundiarul s-ar putea trezi în imposibilitatea de a mai returna împrumuturile, moment în care unii dintre fotbalişti ar putea să treacă în proprietatea lui Hrebenciuc.

De ce e Steaua interesantă pentru oamenii de afaceri
Pe lângă boom-ul de imagine venit dintr-o asociere cu cel mai iubit club din România, preluarea controlului asupra Stelei poate aduce venituri uriaşe în perioada imediat următoare. Dacă va participa în Champions League, clubul din Ghencea poate strânge peste 30 de milioane de euro până la finalul sezonului. Presupunând că îşi vor atinge obiectivul şi vor avea un traseu cel puţin similar cu cel al lui CFR Cluj din sezonul trecut, steliştii aşteaptă ca din bonusurile UEFA pentru accederea în grupe şi pentru performanţă, dar şi din vânzările de bilete, să atragă aproximativ 32 de milioane de euro.

LA CE ÎNCASĂRI SE AŞTEAPTĂ STEAUA ÎN SEZONUL EUROPEAN 2013-2014
Bani de la UEFA
» Playoff    2,1 milioane euro
» Accedere în grupe    8,6 milioane euro
» Bonus de performanţă în grupe    3,5 milioane euro
» Bonus pentru un tur în primăvara
Europa League    200.000 euro
» Cota market pool Liga Campionilor    6 milioane euro
TOTAL: 20,4 milioane euro
Bani din bilete:
» 6 partide acasă în Liga Campionilor    10 milioane euro
» un meci pe teren propriu în primăvara Europa League    1,5 milioane euro
TOTAL: 11,5 milioane euro
*calculul este estimativ şi se bazează pe schema
de premiere folosită de UEFA în sezonul
recent încheiat din Liga Campionilor

Care este averea lui Viorel Hrebenciuc
Oficial
» un teren de 500 metri pătraţi în Slănic Moldova
» o casă de locuit în Bucureşti, 200 metri pătraţi
» ceasuri de 14.000 euro, tablouri de 6000 euro
» conturi în bancă de 1384 euro şi 5314 lire sterline
» salariu anual de 55.488 RON de la Camera Deputaţilor
*potrivit declaraţiei de avere depusă la Camera Deputaţilor la 11 ianuarie 2013
Neoficial
În ultimii ani, presa de specialitate a scris despre adevărata avere a membrului PSD, însă jurnaliştii s-au lovit de discreţia acestuia. Cel mai clar exemplu care poate ilustra nivelul de bogăţie al lui Hrebenciuc este dat de un teren de 37,5 hectare în Voluntari, în valoare de mai multe milioane de euro, care a dispărut din declaraţia sa de avere în ultimii ani. Hrebenciuc menţiona că terenul era „promisiune de vânzare“, specialiştii estimând că valoarea acestuia era la acel moment de aproape patru milioane de euro. Totuşi, s-a speculat că deputatul a schimbat încadrarea terenului din extravilan în intravilan, astfel că preţul celor aproape 38 de hectare ar fi ajuns la 11 milioane de euro.

Becali a furat Steaua! Ăsta e diavolul, mai întâi fură, apoi dă la biserici ca să îl ierte. E un hoţ de profesie, nu e om
Dumitru Dragomir, în 2005

Steaua e luată în fals de Gigi Becali. Datorită mie a furat Steaua golanul ăsta!
Dumitru Dragomir, în 2005