Cea mai aglomerată intersecție din lume se află în Tokyo

Articol publicat de Echipa SmileFM la 2 iulie 2019

Cea mai aglomerată intersecție din lume este Shibuya Crossing din Tokyo, lângă stația de metrou Shibuya. La fiecare jumătate de oră, aproximativ 45.000 de oameni traversează pe una dintre cele cinci treceri de pietoni amenajate în zonă.

tokyo

 

Zece benzi de circulație și cinci intersecții majore se aliniază de-a lungul unui canion modern de clădiri neon colorate în inima orașului Tokyo, potrivit a1.ro.

„Privite de sus, masele de oameni par armate gata să se angajeze în luptă, îndreptându-se cu hotărâre către punctul de întâlnire. Dar nu există vreo ciocnire: în punctul de întâlnire devin o masa fluidă, alunecând perfect una pe lângă cealaltă. Pentru aproape cinci minute, intersecția devine o mare de umanitate, pentru ca apoi să lase locul traficul de autovehicule, încheind astfel un nou ciclu al intersecției din Shibuya.”

În intersecția inspirată după Times Square există cinci ecrane majore, video și audio sincronizate impresionant cu fiecare trecere, afișând informații cum ar fi prognoza meteo, în timpul semnalelor roșii „fără plimbare” și desene animate când se aprinde semnalul „plimbare” verde.