Cei 24 de elevi din Vaslui, blocați în zona cascadei Duruitoarea din județul Neamț, au fost salvați

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 mai 2019

Cei 24 de copii cu vârste de 15 și 16 ani care au rămas duminică blocați în zona cascadei Duruitoarea din județul Neamț, din cauza ploilor din ultima vreme, au fost salvați. Copiii, care se aflau în excursie cu doi profesori, nu sunt răniți.

salvamont

 

Salvamontiştii din Neamţ intervin duminică în cazul unui grup de 24 de copii care au rămas blocaţi în zona cascadei Duruitoarea. Şeful Salvamont Neamţ a precizat că acţiunea este aproape finalizată, că nu sunt cazuri de accident şi că grupul este însoţit la coborârea spre staţiunea Durău.

Raul Papalicef, şef Salvamont Neamţ, a declarat că pe munte a fost o săptămână cu vreme de iarnă, iar copiii au rămas blocaţi între cascada Duruitoarea şi staţiunea Durău, într-o zonă în care un torent a intersectat o potecă, iar copiii nu au putut traversa zona afectată.

 ”Echipa de intervenţie este acolo, acţiunea este aproape finalizată, nu sunt cazuri de accident, facem doar transferul pe celălalt versant şi asistăm coborârea grupului În siguranţă spre staţiunea Durău” , a spus şeful salvamont Neamţ, potrivit News.ro.

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ solicitaţi să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea”, anunţă salvamontiştii.

Traseul est afectat şi blocat de  torentele de apă  formate după ploile puternice de duminică noapte.

sursa:a1.ro