Cele mai nebunesti concursuri din lume!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 17 iulie 2018

Mii de oameni din întreaga lume se înscriu în cele mai ciudate concursuri. În China, de exemplu, pe 40 de grade Celsius, mii de bărbaţi şi femei au participat la un concurs de mâncat ardei iuţi. Ce a ieşit e demn de Cartea Recordurilor!

ardei

 

Pe principiul „ori la bal, ori la spital”, peste 200 de concurenţi cu papilele gustative în formă maximă s-au înscris la concursul de mâncat ardei iuţi, organizat în provincia chineză Hunan. Şi cum termomentele indicau 40 de grade Celsius, competiţia s-a desfăşurat la un parc acvatic din Ningxiang. Mai multe piscine au fost umplute cu ardei extrem de iuţi şi concurenţii au intrat îmbrăcaţi, conform click.ro.

La fiecare concurent a fost alocat un arbitru care număra ardeii băgaţi în gură. Participanţii au avut la dispoziţie 60 de secunde să mănânce cât mai mulţi. Concursul care a avut loc săptămâna trecută a fost câştigat de localnicul Tang Shuaihui, care a devorat şi înghiţit 50 de bucăţi. Premiul a constat într-o porţie mare de pui Dong’an cu orez alături. Şi pentru că se simţea în formă, Shuaihui s-a mai înscris la o competiţie pe care a câştigat-o în aceeaşi zi: a mâncat 15 fructe în 60 de secunde.

Dar acesta nu e singurul concurs nebunesc din lume. Campionatul Mondial de cărat nevasta în spate se organizează anual, începând cu 1992, în Finlanda.

Scopul concursului este să îţi transporţi jumătatea cu capul în jos până la capăt, printr-un traseu cu obstacole. Popularitatea concursului a depăşit graniţele Finlandei, recent organizându-se curse similare în Estonia, Georgia, Canada şi Marea Britanie.

Concursul de înot cu gonflabila a luat startul pe râul Vuoksa, în apropiere de St. Petersburg. În 2006, au participat peste 300 de bărbaţi care şi-au umflat special gonflabilele pentru a se distra în apele reci. Duelul degetelor mari de la picioare a început în 1974, într-un pub din Wetton, Marea Britanie.

inot

 

Distracţia de atunci a fost aşa de mare încât competiţia a fost promovată la nivel naţional. Sunt organizate trei reprize în timpul cărora trebuie să imobilizezi timp de 3 secunde degetul mare al adversarului. Câştigă cel care învinge în două runde din 3.

picior

 

Campionatul mondial de scuipat mazărea se organizează an de an începând cu 1971, în satul Witcham, din Cambridgeshire, Anglia. Dacă la început participau numai localnici, în ultimii ani vin să scuipe prin tuburi special concepute boabele de mazăre zeci de americani. Provocarea principală este cea de distanţă şi cea mai controversată, trasul la ţintă.

Prima partidă de hochei sub apă a fost organizată în Anglia, în 1954. În urmă cu 30 de ani, a fost organizat primul Campionat Mondial, iar de-a lungul anilor competiţiile s-au plimbat prin Anglia, SUA, Canada şi Australia.

Cursa de ţopăieli peste bebeluşi este organizată de sute de ani în satul Castrillo de Murcia, din Spania. Cunoscut sub numele de „El Salto del Colacho” (săritura diavolului) concursul e o provocare pentru taţii din sat care trebuie să ţopăie peste cât mai mulţi bebeluşi din sat. Tradiţia spune că prin acest gest micuţii sunt absolviţi de păcatul originar.

bebe