Centrul de arşi de la Iaşi a fost finalizat

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 octombrie 2019

Vasluienii care vor suferi arsuri grave nu vor mai fi transferati de acum înainte la Bucuresti. Asta dupã ce ministrul Sãnãtãtii, Sorina Pintea, a declarat, marti, cã a fost finalizat Centrul de arsi de la Iasi care, cel mai probabil, va fi inaugurat în aceastã sãptãmânã.

arsi

 

Potrivit ultimelor declaraţii ale ministrului Sorina Pintea, deschiderea oficială a noului centru ar putea avea loc săptămâna aceasta.

„Centrul de la Iaşi va fi inaugurat probabil cu o zi după (joi – n.r.), pentru că mi-am dorit eu să ajung în ambele centre (Timişoara şi Iaşi – n.r.), pentru că ştiu ce mult ne-am dorit cu toţii să avem aceste centre şi este important că se realizează. Nu voi merge probabil joi la Iaşi, probabil voi merge săptămâna viitoare, probabil că-l vor inaugura cei de acolo şi eu voi merge ulterior să-l văd. Dar este gata şi cel de la Iaşi”, a declarat Sorina Pintea, conform AGERPRES.

Acum, la Iaşi, cu echipamentul existent, pot fi trataţi pacienţii cu arsuri de până la 30% din suprafaţa corpului. Singura instituţie medicală din Iaşi care a tratat până acum astfel de pacienţi este Spitalul „Sf. Spiridon”. Potrivit reprezentanţilor spitalului, importanţa noului Centru de arşi de la Iaşi este majoră, având în vedere faptul că aici sunt dirijaţi pacienţi din toată zona Moldovei, din cauza lipsei locurilor de la Bucureşti.

Se pare că secţia de arşi de la Iaşi va funcţiona în cadrul clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sf. Spiridon”. Centrul va avea cinci paturi de terapie intensivă pentru marii arşi, dar şi alte paturi pentru pacienţii cu arsuri uşoare, care sunt primiţi şi acum în clinica Spitalului „Sf. Spiridon”.

Citeste mai mult: adev.ro/pz28z7