Ceremonial militar-religios de Ziua Eroilor la Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 iunie 2019

Ieri, prefectul Eduard-Andrei Popica și subprefectul Mircea Gologan au participat la un ceremonial militar-religios, menit să marcheze Ziua Eroilor.

prefect

 

Manifestările, organizate la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, au debutat cu prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă şi a detaşamentului de onoare, intonarea imnului naţional.
Apoi, clopotele bisericii din cimitir au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvasă, a oficiat o slujbă de pomenire a celor căzuţi pe fronturile de luptă. Autoritățile locale au susţinut scurte alocuţiuni despre însemnătatea acestei zile.

”Să nu uităm niciodată că lor, eroilor neamului, le datorăm existenţa noastră ca popor liber şi demn! Să îi cinstim cum se cuvine pe eroii cunoscuţi şi pe ostaşii fără nume şi să preţuim jertfa lor! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, manifestarea încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.