Columbienii se roagă la „icoana” Maiei Morgenstern!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 aprilie 2019

Maia Morgenstern a rămas în cinematografia mondială drept interpreta unui rol onorant, dar extrem de solicitant și de greu, acela al Fecioarei Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004. 

Maia_Morgenstern__7

 

Portretizarea Mariei făcute de Maia în filmul regizat de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viața lui Iisus a fost mult aclamată și prezentată în publicațiile din toată lumea, la acea vreme.

Iar într-o țară sud-americană, impactul interpretării actriței române a fost atât de mare, încât chipul său a devenit un simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus!
„Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu .

Chiar dacă nu a făcut fotografii în biserica respectivă – pur și simplu, nu s-a gândit, sub șocul descoperirii, să imortalizeze neobișnuitele icoane -, directorul Teatrului din Sibiu ne-a mărturisit că acel moment a fost unul tulburător pentru el, potrivit libertatea.ro.

Celebra actriță va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebrităților, cu ocazia FITS, care se desfășoară în perioada 14-23 iunie. „E bine că facem acest lucru. Maia Morgenstern este una dintre marile actrițe ale lumii, nu numai ale României”, a mai adăugat Constantin Chiriac.

Catedrala Monserrate din Bogota, Columbia, este locul unde tronează, pe pereți, portretele actriței noastre .