Comuna Stefan cel Mare aproape asfaltatã în totalitate!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 4 iulie 2019

 Comuna Stefan cel Mare este aproape de un record judetean si regional. În mai putin de doi ani, localitatea va fi asfaltatã în totalitate, pe toate ulitele din cele sapte sate. 

asphalt detail of road background

 

Dupã ce, initial, au fost asfaltate patru dintre cele sapte sate, de câteva zile a început asfaltarea unui sat situat la câteva minute de Vaslui, Mãrãseni, localitate cu 600 de case si peste 1.200 de locuitori.

Lucrãrile sunt executate de firma Transmir, care este în grafic si lucreazã foarte bine, sustine primarul comunei, Mihai Moraru.

“Am reusit sã ne sincronizãm foarte bine, pentru cã toate gospodãriile din Mãrãseni au bransamente de apã si canal în fata caselor, iar acum vom face si asfaltarea satului”, explicã Moraru.

Practic, dacã se va obtine finantare si pentru aductiunea de gaze naturale pentru satele Mãrãseni, Cãntãlãresti si Stefan cel Mare, se poate spune cã aceste sate vor fi mini-cartiere ale Vasluiului, fiind situate la câtiva kilometri de oras, potrivit vremeanoua.ro.

Probabil, comuna Stefan cel Mare are cele mai multe proiecte în derulare la acest moment. La Bârzesti, anul scolar care se apropie va gãsi finalizat noul local de scoalã, în care copiii vor avea conditii ca în Uniunea Europeanã, aici urmând sã învete copiii din Bârzesti, Cãlugãreni si Muntenesti.

În satul Stefan cel Mare, centrul de comunã, vor începe lucrãrile la noua salã de sport, “o investitie asteptatã de ani de zile de cãtre tinerii comunei”, dupã cum spune primarul.