Continuã lucrãrile de modernizare la Vama Albita

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 mai 2018

Vama de la Albita si-a schimbat înfãtisarea, la câteva sãptãmâni de la începerea lucrãrilor de modernizare a infrastructurii.

albita

 

S-a turnat un strat consistent de asfalt pe sensul de intrare în Uniunea Europeanã a autoturismelor, microbuzelor si autocarelor, gropile de la începutul anului fiind acum doar o amintire tristã si urâtã.

În zilele urmãtoare se va trece la realizarea marcajelor, care delimiteazã sensurile de intrare. Urmeazã, dupã cum a declarat prefectul judetului, Eduard Popica, sã se treacã la lucrãrile de modernizare a infrastructurii pentru camioane. Acolo va fi mai mult de muncã, pentru cã urmeazã sã fie turnate straturi de piatrã, bine compactate, dupã care se vor turna mai multe straturi de asfalt.

Cât priveste modernizarea vãmii, nu s-a primit niciun rãspuns de la Bruxelles pânã la sfârsitul lunii aprilie, asa cum se astepta. “Vom vedea dacã se aprobã sau nu modernizarea vãmii, care înseamnã câteva zeci de hectare de clãdiri si drumuri de interior. Existã dorinta de a moderniza cel mai mare punct vamal din Estul României si se vor gãsi fonduri pentru a schimba imaginea acestei vãmi”, a spus prefectul de Vaslui.

sursa:vremeanoua