Copilă de 14 ani violată de asistentul maternal care o avea în grijă. Soţia agresorului a încercat să se sinucidă după ce a aflat de abuz

Articol publicat de Echipa SmileFM la 23 august 2019

Un caz halucinant a fost descoperit de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, solicitat să intervină la o tentativă de sinucidere în localitatea Giurcani.

ambulanta

Cadrele medicale au fost alertate la 112 de o persoană care a anunţat că vecina sa a încercat să-şi pună capăt zilelor înghiţind mai multe medicamente.La faţa locului a intervenit un echipaj care a preluat-o pe femeie şi au condus-o la Spitalul Muncipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” Bârlad.

Pe drum, cadrele medicale, au încercat să afle ce a determinat-o pe femeie să recurgă la gestul extrem. Femeia le-a povestit cadrelor medicale ca a decis să-şi pună capăt zilelor după ce a aflat că soţul ei a abuzat sexual pe una dintre cele două fete pe care le aveau în plasament.

Cei doi soţi sunt asistenţi maternali profesionişti în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui şi aveau în grijă două fete în vârstă de 12, respectiv 14 ani.

Imediat cadrele medicale de pe ambulanţă au anuntat poliţiştii, care au intrat în alertă. Soţul femeii, un bărbat de 54 de ani, însoţea ambulanţa cu autoturismul personal. Alături de bărbat se afla şi minora de 14 ani.

În momentul în care au ajuns la spitalul din Bârlad, bărbatul de 54 de ani a fost ridicat de poliţişti. Fata de 14 ani a fost preluată şi ea, urmând a fi examinată medico-legal. Un alt echipaj de la ambulanţă a fost dirijat la domiciliul celor doi soţi pentru a o ridica şi transporta la spital şi pe fata de 12 ani care rămăsese singură acasă.

Poliţiştii au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, care au declanşat propria anchetă şi au intervenit în cazul celor două minore. După evaluare, cele două fete vor fi incluse într-un program de consiliere.
Citeste mai mult: adev.ro/pwmxyy