Doar două unități de învățământ din județ, în prima sută națională!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 martie 2018

Două unități liceale din județul Vaslui se regăsesc în Top 100 (admitereliceu.ro), realizat în baza mediilor generale obținute la admitere și la examenul de bacalaureat de anul trecut. Este vorba despre “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

colegiul-Codreanu

 

Rezultatele obținute în 2017 de elevi la examenele naționale au determinat modificări importante în ierarhia liceelor din România, în genere, nefavorabile județului nostru. Dovadă stă și clasamentul realizat de site-ul admitereliceu.ro, potrivit căruia Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, cândva liderul învățământului din zonă, riscă să iasă din Top 100, căzând până pe locul 99.

Pe primul loc în județ – și pe 92 la nivel național – este acum Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, cu un punctaj de 8,32.

LMK ocupă, așa cum spuneam, locul 99 la nivel național, cu un punctaj de 8,27.

O surpriză și mai neplăcută a produs-o Colegiul Național “Cuza-Vodă” Huși, care a ieșit din top, ocupând abia locul 115 la nivel național, cu 8,20 puncte.

Dintre liceele vasluiene mai menționăm “Emil Racoviță”, locul 4 la nivel județean și 170 în topul național, cu 7,91 puncte.

Portalul admitereliceu.ro a realizat clasamentul în funcție de următoarele criterii: media de admitere în liceu în 2017, cu o pondere 50 la sută în scorul total, media obținută de absolvenți la examenul de bacalaureat în 2017, cu o pondere de 40 la sută în scorul total, și rezultatele obținute la olimpiade, cu o pondere de zece la sută în rezultatul final al liceului (se iau în calcul rezultatele obținute la toate fazele olimpiadelor, inclusiv cea locală).

De asemenea, portalul menționat a întocmit un clasament al gimnaziilor din țară, utilizând drept criteriu media obținută de absolvenți la admiterea în liceu 2014. În Top 100 sunt prezente doar “Codreanu” și “Cuza” (locurile 56, respectiv 67 la nivel național), în timp ce LMK a căzut pe 105.

sursa:obiectivvaslui.ro