Două fetițe, de 12 și de 13 ani, aflate în grija Protecției Copilului, agresate sexual de un individ care le vizita

Articol publicat de Echipa SmileFM la 22 iulie 2019

Ancheta la Barlad, dupa ce doua fete in vasta de 12 si 13 ani, aflate in grija statului, au fost agresate sexual de un individ care intra in apartamentul unde acestea locuiau impreuna cu un lucrator social, sub pretextul ca reprezinta o fundatie si ca vrea sa le ajute. De fapt, barbatul de 22 de ani le-ar fi agresat sexual pe fete in parcurile din Barlad. Psihologul din cadrul Centrului pentru Copii Exploatati si Abuzati, care le consilia pe fete, a descoperit grozavia si a alertat conducerea Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui.viol

 

Copilele, in varsta de 12 si 13 ani, se afla in sistemul de protectie sociala de cateva luni. Ele au povestit psihologului care le monitorizeaza saptamanal despre faptul ca un barbat, care se prezenta ca fiind reprezentantul unui ONG. Le aducea dulciuri in apartamentul unde locuiau impreună cu un lucrator social, din cadrul Centrului pentru Copilul Exploatat si Abuzat Barlad, relateaza estnews.ro.

Individul a reusit sa obtina invoire pentru fete si le ducea, pe rand, in parc, acolo unde intretineau relatii intime. Cei de la Directia de Protectia Copilului Vaslui au sesizat Politia despre celor întâmplate, dar fac si propria ancheta, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoana necunoscuta sa intre in locuinta si sa isi bata joc de copile.

„Psihologul nostru a descoperit totul si imediat a fost sesizata Politia.Deocamdată, stim ca fetitele au fost contactate de o persoana dintr-un ONG, care a spus ca vrea sa le ajute, a intrat in locuinta, apoi, din ce declara fetele, au avut relatii sexuale. Cei care au fost de serviciu si care au permis ca o astfel de persoana sa intre in apartament au gresit”, a declarat Ionel Armeanu Stefanica, directorul DGASPC Vaslui.

Angajatii risca sa isi piarda locul de munca. Intre timp, oamenii legii au identificat un posibil suspect si continua cercetarile in acest caz.