El este poştaşul viitorului!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 mai 2019

Un lucru este clar: odată cu salturile tehnologice, anumite meserii vor dispărea în viitorul apropiat. Una dintre aceste meserii în care omul va fi complet dat la o parte este cea de poştaş. Compania Amazon, deţinută de magnatul Jeff Bezos, a lansat recent cu succes şase roboţei autonomi de tip Scout pentru a livra pachetele cu produse clienţilor din Snohomish County, Washington, SUA.

prime

Roboţeii se deplasează cu viteza de 7 km/h (n.r. ritmul unui om care merge alert), sunt dotaţi cu şase roţi, au senzori care îi ajută să ocolească animalele, oamenii şi alte obstacole întâlnite în cale, sunt alimentate cu ajutorul unei baterii care le oferă o autonomie de până la 85 de minute, în deplasare, potrivit click.ro.

Odată ajunşi la destinaţie, robo-poştaşii îşi deschid cutia care conţine produsul doar în momentul în care clientul tastează codul primit pe telefonul mobil odată cu mesajul de confirmare a livrării. Amazon susţine că există 25 de astfel de depozite Amazon pe teritoriul SUA care au în dotare roboţi Scout.