Elev din Vaslui, eliminat de la BAC pentru tentativă de fraudă

Articol publicat de Echipa SmileFM la 23 iunie 2020

Un elev din Vaslui, care susținea astăzi prima probă la Bacalaureat, la Liceul “Emil Racoviță”, a fost eliminat din examen după ce a fost prins încercând să copieze. Lucrarea sa a fost notată cu 1 (unu) și nu va mai avea voie să participe la următoarele două sesiuni. În rest, majoritatea elevilor care au susținut examenul au declarat că subiectele au fost accesibile și că speră să obțină cel puțin nota 7 sau 8.

rezultate_bac_2017_toamna_68404600

Potrivit comunicatului ISJ, din totalul de 3105 de elevi care își anunțaseră prezența anterior, azi “au fost prezenți 2754 de candidați, iar 70 nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat situații de candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au fost nici cazuri de apel la subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat din Centrul de examen de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, lucrarea acestuia fiind notată cu 1(unu)”. Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie

Următoarele probe vor avea loc miercuri, 24 iunie cu proba obligatorie a profilului, joi, 25 iunie cu proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 20 iulie 2020.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/elev-din-vaslui-eliminat-de-la-bac-pentru-tentativa-de-frauda