Elevii din două comune, Delești și Cozmești, vor învăța în condiții europene

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 decembrie 2017

Peste 160 de elevi din comunele Delești și Cozmești vor învăța, în premieră pentru județul nostru, în aceeași unitate de învățământ, una de nivel european, care a fost inaugurată după mai bine de opt ani de la demararea lucrărilor. Cu fonduri de la Banca Mondială, obiectivul a costat aproape două milioane de lei și face parte din lotul celor opt școli din județ construite pe această linie de finanțare.

delesti

 

Eforturile pentru noi au fost foarte mari pentru a se ajunge la acest moment în care elevii să poată învăța în acestă clădire nouă. Recepția școlii de la constructor s-a făcut încă de acum aproape doi ani, însă au existat probleme în ceea ce privește racordarea la rețeaua de electricitate și obținerea avizului de securitate la incendiu”, a declarat directorul Școlii Delești, Marius Dragomir.

Prezentă la inaugurare, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a transmis autorităților locale să se implice în finalizarea dotării școlii, precum și la amenajarea spațiilor din împrejurimile unității de învățământ.

La rândul său, prefectul județului a subliniat importanța unei școli noi într-o comunitate din mediul rural.

Mulțumim domnului director și domnului primar pentru că ne-au invitat la un asemenea distins eveniment, în condițiile în care școala reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ce ajută la dezvoltarea socială și economică a acestei comune. Copiii care beneficiază de condițiile din această unitate de învățământ reprezintă bazele acestei societăți și, mai cu seamă, viitorul acestei comune. Trebuie să le asigurăm toate condițiile pentru un învățământ de calitate”, a precizat prefectul Eduard Popica.

Singura școală încă nefinalizată din pachetul celor opt unități de învățământ construite în județ cu fonduri de la Banca Mondială este cea din Rădeni, comuna Dragomirești. Autoritățile de acolo se confruntă cu problema obținerii autorizației de securitate la incendiu.

sursa:estnews