Elevii sãraci din Vaslui ar putea primi burse anuale de mii de lei

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 august 2018

Ministrul educatiei, Valentin Popa, a anuntat cã elevii din medii defavorizate, mai precis care au cel mult 600 de lei venit pe membru de familie, vor beneficia din toamnã de o bursã în valoare de 2.000 de lei pe semestru. Ar fi un ajutor binevenit pentru copiii din Vaslui, judet în care abandonul scolar are în continuare un nivel ridicat, cauza principala fiind situatia financiarã precarã, pãrintii neavând posibilitatea de a-i tine pe cei mici la scoalã. O altã mãsurã anuntatã se referã la bursa „Bani de liceu”, care va creste de la 180 la 250 de lei, iar plafonul de la 150 la 500 de lei pe membru de familie. Primirea acestor burse este conditionatã de prezenta la scoala.

elevi-saraci-660x330

 

„Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educatiei Nationale. Sunt propuse câte 50.000 de burse pe semestru, în valoare de 2.000 de lei fiecare (bursele vor fi alocate timp de doi ani – n.r.), însã nu tuturor, ci vor fi oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai putin de 10 absente si care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei”, a spus ministrul Educatiei, Valentin Popa,  scrie vremeanoua.ro.

Bursa ”bani de liceu”, pe care multi elevi din Vaslui o pierd din cauza numãrului mare de absente nemotivate pe care îl acumuleazã – mai mult de 20 de absente într-o lunã, va creste de la 180 la 250 de lei, iar plafonul de la 150 la 500 de lei pe membru de familie. De acest sprijin financiar elevii beneficiazã pe toatã durata cursurilor, cei din clasa a XII-a primind acesti bani inclusiv pe timpul pregãtirii si sustinerii examenului de bacalaureat.