Elevul cutitar din Feresti, lãsat în libertate

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 iunie 2019

Magistratii Tribunalului Vaslui au decis înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru Andrei Valentin Trofin, elevul din Feresti care a atacat, cu cutitul, doi rivali, pe stradã. Decizia instantei vasluiene nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Trofin a ajuns în arest preventiv dupã ce, în în luna aprilie, a fost protagonistul unui act criminal care a socat multi trecãtori ce se aflau, la acea orã, în apropierea Pietei Traian.

cutitar feresti

 

Andrei Valentin Trofin a ajuns în spatele gratiilor dupã ce, în luna aprilie, a atacat trei rivali cu un cutit.

În jurul orei 19:00, trei adolescenti, de 15, 16 si unul de 17 ani, de loc din Vãleni si Solesti, elevi la un liceu din municipiul resedintã, au avut o altercatie cu un alt tânãr de 17 ani, din Feresti. Cei patru se cunosteau de mai mult timp. Între ei era o rivalitate mai veche, pornitã din satele din care provin, însã nimeni nu bãnuia cã se va ajunge atât de departe. Dupã ce s-au înjurat si au sãrit la bãtaie, cei patru tineri au pãrut cã pleacã în treaba lor, cei trei elevi spre piata Traian, iar bãiatul din Feresti spre Crucea Gãrii.

Pe neasteptate, cel de la Feresti, pe nume Andrei Valentin Trofin, a scos un cutit dintr-un buzunar si i-a lovit din spate pe cei trei bãieti. Fãrã sã-i pese cã în jur sunt oameni cu copii, Trofin a lovit cu cutitul la întâmplare în cei trei tineri, dupã care a rupt-o la fugã spre Crucea Gãrii.

La aproape o orã de la producerea incidentului sângeros, adolescentul din Feresti  s-a predat unui echipaj de Politie, potrivit  vremeanoua.ro.