Fermierii vor primi banii de la APIA Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 octombrie 2018

În perioada 15 – 19 octombrie 2018, 11.820 de fermieri din județul Vaslui își vor primi banii de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). Este vorba despre avansul aferent plăților directe în agricultură, care reprezintă 70% din cuantumul total al sumelor de care beneficiază fiecare fermier. Agricultorii care vor primi banii în conturi în cursul săptămânii viitoare administrează suprafețe arabile mai mici de 10 hectare și nu au solicitat sprijin financiar pentru sectorul zootehnic.

APIA

 

Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, a precizat că restul fermierilor își vor primi plățile în avans până în data de 1 decembrie 2018. 

La nivelul județului Vaslui au fost înregistrate 20.764 cereri unice de plată pentru anul 2018. Un grup de 2.042 fermieri a fost selectat în scopul verificării eșantionului de control în teren, operațiunea care a fost finalizată pe 24 septembrie 2018.

În acest an, fermierii vor primi de la APIA Vaslui subvenții de 102 euro/hectar. Pe lângă această sumă, lucrătorii în agricultură vor mai primi sume în plus în funcție de o serie de condiționalități. Astfel, fermierii care dețin până în 5 hectare vor primi în plus 5 euro/hectar, iar cei care dețin între 5 hectare și maxim 30 de hectare vor avea un bonus financiar de 50 euro/hectar. De asemenea, plata pentru înverzire (practici agricole benefice pentru climă și mediu) este de 58 euro/hectar, în timp ce tinerii fermieri care și-au înființat o fermă agricolă primesc în plus 28 euro/hectar.

sursa:estnews.ro