Garmin anunță noile smartwatch-uri „Solar”, cu autonomie aproape nelimitată

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iulie 2020

Garmin, unul dintre producătorii de top de smartwatch-uri, anunță lansarea a patru modele noi, capabile să fie încărcate solar. Vorbim despre Instinct Solar, Fenix 6 Pro Solar, Fenix 6S Pro Solar și Tactix Delta Solar, variante noi ale celor mai de succes ceasuri inteligente lansate de companie până acum. Acestea vor oferi astfel o autonomie și mai mare pentru utilizatorii care le folosesc în activități sportive, lăudând anumite modele cu durată de utilizare de până la două luni.

Instinct-Solar-ceas

Încărcarea solară nu va asigura o autonomie nelimitată pe toate modelele. Știm că încărcarea prin intermediul panourilor fotovoltaice este în general lentă și ineficientă. Astfel, Garmin a decis să profite de avantajele acestei tehnologii. Ceasurile sale nu erau oricum consumatoare mari de energie. Acestea ofereau mai multe zile sau chiar săptămâni de autonomie și în trecut. Totuși, faptul că se încarcă acum cu energie solară, va asigura că această autonomie va fi și mai lungă atât timp cât stai mai mult afară, cu ceasul la mână.

Garmin Instinct Solar promite autonomie aproape nelimitată

Modelul Instinct Solar vine și într-o ediție specială „Surf”, dedicată activităților sportive acvatice, care oferă informații despre flux și are un mod de funcționare dedicat. Există de asemenea și o versiune Instinct Solar Tactical, pentru ceea ce compania descrie ca „misiuni outdoor”, cu funcții tactice dedicate și compatibilitate cu ochelari de vedere nocturnă. Acesta beneficiază și de un mod „stealth”, care dezactivează antenele radio.

Modelele Fenix 6 Solar sunt dedicate sportivilor

Fenix 6 Solar include două modele: Fenix 6 Pro Solar și Fenix 6S Pro Solar. Acestea oferă acces la aceleași funcții cunoscute de utilizatori precum monitorizare sportivă sau ale activităților outdoor, acces la hărți și muzică, plus o gamă extinsă de profiluri dedicate pentru surf, mountain bike sau cățărări.

Acestea beneficiază însă de o autonomie mai scurtă, de 9 zile pentru 6S Pro și 14 zile pentru Fenix 6 Pro. Funcționalitatea „Solar” adaugă o zi și jumătate pentru 10,5 zile de autonomie cu expunere suficientă la soare pe Fenix 6S Pro Solar și încă două zile complete pe Fenix 6 Pro Solar, pentru un total de 16 zile la o singură încărcare.

fenix6 Solar

Noutățile în funcționalitate sunt monitorizarea somnului, Pulse Ox, care oferă informații despre respirație și hărți actualizate TopoActive cu până al 2.000 de resorturi de ski și 41.000 de terenuri de golf. Desigur, acestea includ Garmin Pay și pot stoca până la 2.000 de melodii.

Garmin Tactix Delta Solar este construit la standarde militare

În cele din urmă, Garmin a anunțat cea de-a patra generație Tactix. Tactix Delta Solar beneficiază de certificare MIL-STD-810, deci este rezistent la apă, praf și șocuri mecanice. Acesta are o autonomie de 21 de zile în mod normal și 24 de zile cu expunere suficientă la soare. Și acesta dispune de un mod Stealth, care „taie” antenele wireless și beneficiază chiar de o funcție care permite ștergerea tuturor informațiilor stocate pe ceas. Acesta este recomandat pentru antrenamente avansate, dar și pentru utilizare obișnuită, oferind multe dintre funcțiile seriei Fenix.

Cât costă noile smartwatch-uri Garmin Solar

Cele patru noi modele ce smartwatch de la Garmin sunt disponibile deja în România la prețuri care pornesc de la 1.928 lei pentru Instinct Solar, 3.614 lei pentru seria Fenix 6 și ajung până la 5.301 lei pentru Tactix Delta Solar.