Gestul impresionant al agentului Alexandru Mălăncuș, de la Poliția Rutieră Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 iulie 2017

Un polițist vasluian, printr-un gest de omenie și responsabilitate, a salvat de la moarte un copil de 10 ani, venit cu părinții în vacanță în stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria.

alex mono

Ieri seară în jurul orei 18:30, Alexandru Mălăncuș, agent principal în cadrul Poliției Rutiere Vaslui, aflat în misiune în Bulgaria, a acordat primul ajutor unui băiețel rus pe care, în timpul patrulării, l-a văzut la o masă a unei cantine. Băiatul părea într-o stare destul de gravă.

“Am zărit la masă un băiețel care avea fața aproape albastră și mi-am dat seama că aveam în față un caz de asfixie mecanică. Copilul se ținea cu ambele mâini de gât și era disperat. Mi-am dat seama că se înecase cu ceva. Am intervenit imediat, l-am așezat pe lateral și cu dreapta l-am lovit pe omoplați, aplicându-i o metodă mai ușoară de prim ajutor pentru a nu-i afecta coastele. În cele din urmă copilul a vomitat un sâmbure de caisă, cu tot cu resturile fructului, dar și ceva sânge, probabil din cauză că sâmburele îi afectase zona gâtului. Ambulanța sosită la fața locului a constatat că micuțul își revenise, dar l-a transportat la spitalul din Varna, pentru siguranță”, a declarat agentul Mălăncuș.

Polițistul în vârstă de 30 de ani consideră că nu a făcut nimic deosebit, ci că și-a făcut doar datoria, atât de polițist, cât mai ales de om. Norocul copilului a fost că la momentul potrivit a fost găsit de persoana potrivită care avea cursuri de prim ajutor, astfel încât vacanța acestuia alături de părinți să nu se transforme într-un eveniment tragic.

sursa:estnews.ro