Google a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secundă, anul trecut

Articol publicat de Echipa SmileFM la 16 martie 2018

În 2017, Google a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secundă, ceea ce înseamnă peste 3,2 miliarde de elemente, anul aducând cel mai mare număr de reclame sau jucători eliminaţi pentru că nu respectau politicile în ceea ce priveşte publicitatea, informează un comunicat.

google

 

79 de milioane de reclame din reţeaua Google au fost blocate pentru că au încercat să trimită oamenii către pagini infectate cu malware, fiind vorba de aproximativ 400.000 de astfel de site-uri. De asemenea, au fost eliminate 66 de milioane de reclame de tipul „trick-to-click” (în general reclame înşelătoare, multe dintre ele folosind îndemnul „click aici” în mesaj), precum şi 48 de milioane de reclame care îndemnau utilizatorul să instaleze software nedorit.

Tot anul trecut Google a eliminat 320.000 de editori din reţeaua proprie de publicitate pentru încălcarea politicilor şi a pus pe „lista neagră” 90.000 de website-uri şi 700.000 de aplicaţii de mobil. Compania a dezvoltat tehnologii care permit suprimarea reclamelor Google de pe pagini individuale, ceea ce a dus la eliminarea reclamelor de pe mai mult de 2 milioane de adrese URL în fiecare lună, pentru încălcarea regulilor şi politicilor. Această tehnologie care acţionează la nivelul paginilor a permis retragerea reclamelor de pe un număr mai mare de site-uri, în acelaşi timp minimizând impactul asupra jucătorilor care respectă regulile.

Mulţi dintre proprietarii de pagini web utilizează platformele de publicitate ale Google, precum AdSense, pentru a rula campanii publicitare şi a obţine venituri. În 2017, Google a plătit 12,6 miliarde de dolari către parteneri.

sursa:mediafax