Google aniversează 21 de ani!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 27 septembrie 2019

Prima pagină a Google e marcată cu un doodle special pentru aniversarea a 21 de ani. După cum vezi, indiciul vârstei e dat de data pusă pe doodle. Altfel, în urmă cu 21 de ani, Google și lumea world wide web arăta cu totul altfel.

Google-aniversare-21-ani-Google-

 

Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în anul 1995, la Universitatea Stanford. Primul birou al companiei a funcționat într-un garaj.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri.

La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. Creatorii lui nici nu bănuiau atunci că va deveni suportul folosit de majoritatea utilizatorilor de internet.

În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California. Compania face parte din grupul Alphabet.