Google Drive „va începe să ducă gunoiul”, în octombrie

Serviciul de sincronizare și stocare de fișiere în cloud Google Drive primește o caracteristică cerută de utilizatori de mult timp. Fișierele care sunt în secțiunea Trash/Gunoi vor fi șterse automat după 30 de zile.

empty-trash-google-drive-thumbnail

În acest moment, coșul de gunoi al serviciului trebuie golit manual. Caracteristica este deja disponibilă pentru fișierele partajate care ajung în Trash.

Adminii G Suite vor avea posibilitatea să restaureze datele timp de 25 de zile după ce le-au șters.

Schimbările vor fi implementate începând cu 13 octombrie, iar acestea vor fi disponibile pentru toată lumea în următoarele două săptămâni. Fișierele deja existente în coșul de gunoi vor fi șterse și ele automat după o lună, potrivit Google.

Utilizatorii vor fi informați în legătură cu noua caracteristică începând cu 29 septembrie.

Lansat în aprilie 2012, Google Drive este unul dintre cele mai populare servicii cloud din lume, cu peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Capacitatea de stocare gratuită oferită este de 15 GB. Pentru 14 lei/lună, utilizatorii au acces la abonamentul de 200 GB. Serviciul Google Drive oferă aplicații dedicate pentru toate sistemele de operare populare și nu include reclame. Platforma nu are restricții pentru dimensiunea fișierelor sau banda folosită.

Vezi si

Apple pregătește cel mai mare iPhone „ieftin”

Când vine vorba de Apple, cuvântul ieftin este mai degrabă un termen relativ, ce se …