Google+ va fi închisă în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme, în urma unor noi probleme tehnice

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 decembrie 2018

Google a anunţat că va închide reţeaua de socializare online Google+ în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme decât a plănuit iniţial, după ce a descoperit noi probleme tehnice legate de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi, potrivit theverge.com.

g plus

 

De asemenea, accesul API va fi închis în următoarele 90 de zile.

Potrivit Google, noua vulnerabilitate tehnică a vizat 52,5 milioane de utilizatori, datele acestora privind numele, adresa de e-mail, ocupaţia şi vârsta fiind accesibile dezvoltatorilor, chiar dacă erau stabilite ca fiind private în setările din cont.

Anunţul despre închiderea reţelei de socializare online a fost făcut iniţial în octombrie, după ce compania Google a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utilizatori ai Google+ au fost expuse.

Surse citate la momentul respectiv de cotidianul The Wall Street Journal au declarat că Google, care face parte din trustul Alphabet, nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

 O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018, scrie mediafax.

Google a confirmat în octombrie că, probabil, au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de e-mail, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor şi nici numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, a mai subliniat Google.