Grecia pune la punct turistii grasi

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 octombrie 2018

Persoanele care cantaresc peste 100 de kilograme nu mai  au voie sa calareasca magari dupa ce organizatiile pentru protectia animalelor s-au revoltat ca  bietele patrupede raman cu rani deschise si probleme ale coloanei. Masura, initiata de Ministerul Dezvoltarii Rurale si Alimentatiei din Grecia vizeaza mai ales insula Santorini, unde mii de turisti admira privelistile cocotati pe magari.
grecia-1

Santorini este cunoscuta pentru celebrele trepte sapate in stanca, iar magarii sunt folositi in mod traditional pentru transportul turistilor, desi poate fi folosita si telecabina din statiune. Organizatiile pentru protectia animalelor au demonstrat ca magarii sunt stresati, dar si sufera de rani deschise si leziuni spinale din cauza transportului turistilor supraponderali, sapte zile pe saptamana, fara adapost si odihna. Magarii din Santorini sunt folositi pe post de taxiuri, este o situatie care dureaza de prea multi ani. Scopul organizatiei noastre este sa eliberam animalele din sclavie, spune Maria Skourta, lider al asociatiei Atena Direct Action Everywhere.

magar

Potrivit buletinului guvernamental, pe langa restrictia de greutate a turistilor, magarii nu mai pot fi incarcati cu bagaje care depasesc 10 kilograme, iar proprietarii vor fi amendati daca nu le asigura apa proaspata in recipiente si solutii de dezinfectare.

Cititi mai mult: http://www.national.ro/news/grecia-pune-la-punct-turistii-grasi-638353.html/#ixzz5TboBKbcM
enational.ro