Grevă iminentă la Protecția Copilului

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 noiembrie 2017

Cei 2.500 de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui vor ieși în stradă într-un amplu protest, cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce nu și-au primit salariile de aproape o lună, în condițiile în care conducerea instituției nu a găsit nicio soluție pentru a rezolva problema lefurilor pentru angajați. Singura speranță pentru salariați rămâne, la fel ca și până acum, alocarea unor sume de la bugetul de stat.

protectia copilului

 

”Practic, a ajuns cuțitul la os. În ultimele două săptămâni, am umblat în tot județul, iar părea unanimă este să declanșăm greva generală. Mai așteptăm până pe date de 15 noiembrie, ziua normală de plată a salariilor. Dacă nici până atunci nu se vor face plățile necesare, atunci vom ieși masiv în stradă, fără drept de apel”, a declarat liderului sindicatului DGASPC Vaslui, Gică Crețu pentru Estnews.

Angajații de la Direcția pentru Protecția Copilului nu și-au mai primit salariile de pe 15 octombrie, atunci când ar fi trebuit să le fie virate drepturile aferente lunii septembrie. Atât conducerea Consiliului Județean cât și reprezentanții sindicatului au făcut numeroase demersuri în speranța virării sumelor necesare achitării salariilor către cei 2.500 de angajați ai DGASPC Vaslui, respectiv șapte milioane de lei.

Situația angajaților DGASPC este una destul de delicată în privința declanșării unui protest. Ei se tem că, părăsindu-și locul de muncă pe perioada grevei vor fi acuzați de neglijență în serviciu, așa că se organizează pentru declanșarea de proteste după orele de program, cât și în week-end.

Pe de altă parte, cei mai mulți angajați sunt speriați de iminentele restructurări care se vor face în sistem și că vor fi luați în vizor dacă vor ieși în stradă. În plus, foarte mulți protejați ai conducerii nu-și permit luxul de a face vâlvă, conștienți că au ajuns în posturi prin concursuri aranjate. Nemulțumirile sunt imense în rândul salariaților, spiritele fiind foarte aproape de a da în clocot. Oamenii nu mai pot face față valului de facturi neachitate și nici nevoilor copiilor lor. Asistenții maternali sunt disperați, de asemenea, pentru că lipsa banilor le-au dat peste cap toate calculele și nu mai știu încotro să o apuce.

sursa:estnews.ro