Gunoiul din județ, dus în continuare la Brăila, după câteva zile de blocaj

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 noiembrie 2017

Gunoiul din principalele centre urbane din județ este dus în continuare în județul Brăila, după câteva zile de blocaj în care firmele de salubritate au fost puse în situația de a nu mai avea ce face cu deșeurile. În paralel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a aprobat înființarea unui depozit temporar de depozitare a deșeurilor la nivelul județului până când se va lămuri problema gropii de gunoi de la Roșiești.

gunoi

 

Primarii din municipiile județului și orașul Negrești pot răsufla ușurat pentru o scurtă perioadă de timp, după ce autoritățile din Brăila au acceptat să le primească din nou deșeurile menajere colectate de la populație. Evident, soluția rămâne una temporară întrucât nu se cunoaște perioada în care va mai fi acceptat gunoiul pe platforma brăileană.

Din câte cunosc, solicitarea făcută către autoritățile din Brăila a fost pentru depozitarea până la sfârșitul anului. Până atunci, însă, trebuie urgentată construirea unui depozit de stocare temporară la nivelul județului nostru”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Decizia de construire a unui depozit temporar a fost luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Cei care vor trebui să se ocupe de realizarea acestuia sunt Consiliul Județean, primăriile din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, precum și Agenția pentru Protecția Mediului. Această nouă groapă de gunoi ar urma să funcționeze până la rezolvarea problemei platformei de deșeuri de la Roșiești, aflată acum în faza de rezolvare a contestațiilor la licitația organizată în luna august a acestui an. 

sursa:estnews.ro