Imagini apocaliptice din satul Pribesti

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iunie 2019

Satul Pribeşti, din judeţul Vaslui, a fost lovit de o viitură puternică urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate sâmbătă, 8 iunie, după amiaza.
pribesti

 

Localnicii spun că un adevărat potop s-a abătut asupra satului lor, apa de pe drumuri măsurând peste doi metri. Ploaia abundentă de sâmbătă după-amiază a inundat 15 case şi 40 de curţi şi a venit după doar patru zile de la o altă dezlănţuire a naturii.

Marţi, 4 iunie, potrivit localnicilor, la Pribeşti ”a plouat cu găleata” şi încă de atunci au apărut primele semnale că râpa unde se reparsă apele pluviale nu face faţă debitului mare de apă, fiind colmatată.

Oamenii din Pribeşti susţin că în ultimele zile, pe fondul avertizărilor meteorologice, care anunţau noi ploi în zonă, au făcut solicitări la Primăria Codăeşti, de care aparţin, pentru a se trimite în zonă un utilaj pentru a curăţa rigolele şi râpa.

Sâmbătă, la Pribeşti, au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, coordonate de şeful instituţiei, precum şi prefectul judeţului Vaslui. Pentru a ajunge în satul inundat, autorităţile au avut nevoie de o barcă.

Abia după ce satul a fost inundat a doua oară, la faţa locului au fost trimise utilaje pentru a decolmata rigolele şi a îndepărta aluviunile aduse de apele învolburate.

Peste 15 kilometri de drum comunal a fost distrus, asaltul fiind dislocat şi purtat de şovoaie. O femeie de 80 de ani, imobilizată la pat, a fost salvată în extremis de rude şi pompieri, după ce locuinţa i-a fost inundată, apa ajungând la nivelul patului.

Citeste mai mult: adev.ro/pssftk

 

inundatii-pribesti-vaslui-main