În situații de urgență, locuitorii județului vor putea fi puși la muncă de Armată și Poliție

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 octombrie 2019

Autoritățile coboară milităria din pod: în cazul în care într-o localitate a fost declarată stare de urgență sau de asediu, persoanele apte de muncă vor putea fi chemate de armată și poliție pentru a lucra în interes public. Așa au decis legiuitorii, iar vasluienii nu vor face excepție de la actul normativ aprobat ieri.

inundat

 

Legea nr. 164/2019, document care prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, a fost publicat în Monitorul Oficial, măsurile conținute de acesta urmând să se aplice începând de joi.

În cazul în care, într-o anumită localitate sau regiune se instituie starea de asediu sau starea de urgență, armata și poliția vor putea chema persoanele apte de muncă ca să lucreze în interesul comunității. Totodată, rezerviștii din armată vor putea fi puși și ei la treabă, potrivit estnews.ro.

“Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, scrie în lege.

În plus, atunci când se declară stare de asediu, autoritățile vor putea rechiziționa diverse bunuri. Adică să le ia de la populație pentru a le folosi în interesul public. Totuși, bunurile vor fi restituite sau se vor acorda despăgubiri.