Incident sinistru la Vaslui: zeci de morminte dintr-un cimitir au fost profanate de trei săteni beţi

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 februarie 2019

Totul s-a petrecut în satul Şuletea, în noaptea de 4 spre 5 februarie 2019. Autorii distrugerilor fost identificaţi în cursul zilei de miercuri, după ce Poliţia a audiat zeci de persoane din cercul de suspecţi, toţi din localitatea menţionată.

cimitir

 

Crucile au fost smulse, rupte şi aruncate, gardurile au fost distruse, candelele sparte. Urmează să se stabilească dacă au fost furate părţi din monumentele funerare.

Poliţia a confirmat faptul că a fost declanşată o anchetă. „În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de morminte şi cadavre, urmând a se stabili împrejurările în care s-au petrecut distrugerile”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deşi ancheta se anunţa dificilă, deoarece cimitirul se află departe de sat, iar faptele s-au petrecut, se pare, noaptea, autorii distrugerilor au fost descoperiţi în doar 24 de ore. Zeci de persoane au fost  chemate la audieri, iar după câte a confirmat primarul comunei, autorii vandalismelor au recunoscut.

Aceştia ar fi declarat în faţa anchetatorilor că erau foarte beţi şi că, din acest motiv, au găsit de cuviinţă că ar fi interesant să se distreze distrugând cimitirul.

Citeste mai mult: adev.ro/pmi3mq