Inspecția Muncii primește puteri noi. Guvernul a pus gând rău celor care muncesc la negru

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 iulie 2017

Inspecția Muncii va avea noi competențe în activitatea de control în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, a decis azi Executivul Tudose în ședința de Guvern.

itm_43982400

 

În perioada ianuarie-iunie 2017, au fost efectuate de către Inspecţia Muncii 69.295 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv securitate şi sănătate în muncă.

Controalele s-au finalizat cu un număr total de 53.600 sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 5.000 de amenzi.

Prevederile hotărârii de azi a Guvernului au în vedere următoarele modificări şi completări:

- adaptarea prezentului proiect de act normativ la modificările și completările aduse Legii nr. 108/1999 prin Legea nr. 51/2012, act normativ de nivel superior cu care se află în conexiune;

- redefinirea atribuţiilor generale şi specifice, pe domenii de activitate specifice, respectiv relaţii de muncă, securitate şi sănătate în muncă şi supravegherea pieţei în concordanţă cu noile prevederi legale, astfel încât să fie evitat paralelismul cu celelalte atribuții reglementate în prezent de Legea nr. 108/1999. Astfel, actul normativ stabileşte atribuțiile care țin punctual de specificul activității și care se reflectă atât în activitatea de control, cât și în activitatea compartimentelor suport, de specialitate, ale instituției.

sursa:realitatea.net