Laptopul viitorului tocmai a fost creat

Articol publicat de Echipa SmileFM la 30 mai 2019

Chiar și în 2019, cu atât de multe tablete și telefoane în jurul nostru, laptopul este o unealtă extrem de apreciată în lumea tehnologiei. Ajută oamenii să lucreze și să se distreze, indiferent dacă sunt la birou sau la o cafenea. Acum urmează noul nivel și producătorii tot încearcă să schimbe forma clasică a acestui dispozitiv. Cea mai recentă companie care-ți arată ce are pregătit pentru viitor este Intel.

laptop_intel

 

Intel e cel mai mare producător de procesoare pentru calculatoare și acum vrea să reinventeze laptopul. Numele prototipului e Honeycomb Glacier și e un model cu două ecrane: unul de 15,6 inci 1080p și altul de 12,3 inci, cu o rezoluție de 1920 x 720 pixeli. Al doilea ecran este menit să fie complementar primului.

Te-ai putea juca ceva pe ecranul principal și pe al doilea să ai deschise alte aplicații, fie de browsing, de chat și așa mai departe. Totodată, Intel nu e singură în jocul acesta. Asus a prezentat și ea un laptop cu două ecrane, dar al Intel este special datorită unei balamale care permite ridicarea ecranelor, astfel încât să stai drept atunci când te joci, nu cocoșat.

Dacă până acum exista o singură poziție clasică de folosit, de acum înainte laptopul stă în orice poziție și în orice unghi după ce ridici ecranul. Ca să-l pui înapoi în poziția de la început, atunci trebuie să apeși pe un buton, amplasat în stânga dispozitivului, potrivit realitatea.net.

Intel a mai pregătit și un alt prototip numit Twin Rivers, un laptop ce combină două ecrane touchscreen de 12,3 inci și vine cu o tastatură fizică bluetooth, care se poate așeza peste display atunci când este nevoie. Twin Rivers funcționează în forma clasică de laptop, cea de tip cort sau în formă de carte.

Acest prototip are procesor Whiskey Lake, dar un angajat Intel a spus că astfel de laptopuri vor putea fi realizate mai ușor cu ajutorul noilor procesoare Ice Lake de 10 nm. Așa încearcă această companie să rămână relevantă și pentru viitor, în timp ce lumea migrează spre telefoane.