Madonna – Dark Ballet (videoclip nou)

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 iunie 2019

Cu o săptămână înaintea lansării albumului „Madame X”, Madonna ne prezintă videclipul cinematic al piesei „Dark Ballet”. Clipul este regizat de Emmanuel Adjei și îl ca protagonist pe Mykki Blanco în rolul Ioanei D’Arc.

madonna

 

Dark Ballet” este un material incredibil, ce îți rămâne întipărit în minte, cu un mesaj puternic, un veritabil semnal de alarmă. Piesa vine însoțită de un material video șocant, ce evocă imaginea unei radiografii sociale, construite din simboluri ce duc cu gândul la rigiditatea normelor religioase, discriminare și limitele impuse liberei exprimări.

Potrivit Madonnei, melodia își trage inspirația din povestea Ioanei D’Arc.

„S-a luptat cu englezii și a câștigat, totuși francezii nu au fost fericiți. Tot o judecau. Spuneau că era bărbat, spuneau că e lesbiană, spuneau că e vrăjitoare, iar, în final, au ars-o pe rug, dar ei nu i-a fost frică de nimic. Admir lucrul ăsta”, a declarat Madonna.

Dark Ballet” este ultimul dintre cele cinci single-uri ce au precedat marea lansarea a materialului „Madame X” – „Medellin” feat. Maluma, „I Rise„, „Crave” feat. Swae Lee și „Future” feat. Quavo.