Mamele petrec 97 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – echivalentul unui job bine plătit

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 mai 2019

Să fii mamă înseamnă să ai o listă uriașă de responsabilități care s-ar putea completa pe parcurs. Potrivit unui sondaj realizat pe 2.000 de femei care cresc copiii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, mamele petrec aproape 100 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – chiar dacă asta înseamnă sacrificarea somnului și a timpului dedicat propriei persoane.

mamele

 

Dacă mamele ar fi rugate să compună un anunț de angajare pentru un post de părinte, ei bine, el ar putea suna cam așa:

„Angajăm! Lucru de acasă! Poziția necesită capacități extraordinare de multitasking. Candidatul ideal trebuie să fie capabil să planifice și să pregătească mese nutritive, reușind să spele în același timp și munți de haine murdare. El trebuie să poată oferi sesiuni de îndrumare, asistență medicală, consiliere și terapie. În plus, solicitanții ar trebui să fie disponibili pentru diferite activități de planificare a evenimentelor, inclusiv petreceri de aniversare. Poziția implică menținerea la zi a tuturor practicilor recomandate de dezvoltare a copilului, incluzând, dar fără limite, tantrumuri și plânsete. Nu se asigură odihnă și mâncare! Solicitantul trebuie să dețină un permis de conducere valabil sau să asigure transportul clientului. Timpul de lucru: în medie 97 de ore pe săptămână, timp de 52 de săptămâni pe an. Beneficii și avantaje: neprețuite”.

 

Pentru a face față meseriei de mamă, multe femei își sacrifică somnul (53% dintre participante) și renunță la hobby-uri și timpul cu prietenii (47%). Deși se asigură că micuții lor sunt hrăniți corespunzător, aproximativ 3 din 5 respondente (62%) spun că adesea mănâncă pe fugă, iar 53% recunosc că mănâncă nesănătos din cauza sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinească, scrie tabu.ro.

Cercetătorii au descoperit că mamele ar primi un salariu frumușel dacă ar fi plătite pentru asta. Și asta în ciuda faptului că 70 la sută dintre mamele intervievate lucrează cu normă întreagă sau jumătate de normă. După ce trag linie la final de zi, mamele constată că le rămân mai puțin de o oră pentru activități personale: duș, manichiură, spa, lectură, etc.