Masinile parcate pe trotuar ar putea fi ridicate

Articol publicat de Echipa SmileFM la 6 februarie 2019

Veste proastã pentru soferii care îsi lasã masinile pe unde apucã. Un proiect de lege, initiat de un parlamentar USR, îsi propune sã vinã de hac celor care îsi parcheazã autovehiculele pe trotuare, si blocheazã accesul în spitale sau alte insitutii publice.

ridicare-masini-Medium

 

Proiectul de lege al acestuia, aflat în dezbatere la Senat, prevede modificarea Codului Rutier, astfel încât si masinile parcate pe trotuar sã poatã fi ridicate. Asta pentru cã, în momentul de fatã, legea permite politistilor sã cearã ridicarea unei masini doar dacã blocheazã soseaua, nu si trotuarul.

”Politia este privatã de un instrument eficient prin care poate înlãtura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de cãtre o masinã parcatã neregulamentar într-un spital, o scoalã sau o grãdinitã. Sau în cazul în care prin stationarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv pãrinti cu copii mici sau persoane cu dizabilitãti – sunt fortati sã foloseascã carosabilul pentru deplasare, expunându-se riscului de accidente. În toate aceste situatii, din cauza formulãrii actuale a legii, politia nu poate dispune singura mãsurã care înlãturã efectiv pericolul, adicã înlãturarea acelui vehicul”, sustine initiatorul legii, Cãtãlin Drulã.

Sursa: Vremea Nouă.