Medicii acuzati de luare de mita duc ultima batalie inainte de condamnarea definitiva

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 martie 2019

Continuã dosarul doctorilor acuzati de luare de mitã la Curtea de Apel Iasi cu o nouã etapã. Încercând sã-si demonstreze nevinovãtia sau sã scape cu o pedeapsã mai usoarã, cei trei medici ai sectiei de Obstetricã-Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean Vaslui, Simona Botez, Doina Andrei si Adrian Tãnãsescu, au cerut proba cu martori si cea testimonialã.

medici

 

 În primã instantã, magistratii Tribunalului Vaslui s-au arãtat nemilosi. Au decis condamnarea doctoritelor la câte 4 ani si 8 luni de închisoare în regim de detentie si, pentru o perioadã de 5 ani dupã ispãsirea pedepsei, le-a fost interzis sã îsi mai exercite profesia, scrie  Vremea Nouă.

De asemenea, cele douã doctorite au primit câte 30.000 de lei amendã penalã, echivalentul a 200 de zile de închisoare. Pentru efectuarea de avorturi ilegale, cele douã doctorite au primit încã o amendã penalã de 62.500 de lei, echivalentã cu 250 de zile de închisoare.

Cu o pedeapsã mai usoarã a scãpat medicul Adrian Tãnãsescu: acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare si o amendã penalã de 18.000 de lei.

Rãmâne de vãzut care va fi sentinta finalã în acest dosar care a zguduit lumea medicalã vasluianã.