Medicii vasluieni care vaccinează vor primi 100 de lei pe oră

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 ianuarie 2021

100 de lei pe oră pentru un medic, 50 de lei pentru asistent și 25 de lei pentru registratori. Sunt sumele cu care va fi plătit personalul medical vasluian care va participa la campania de vaccinare.

vlad-voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat sumele cu care va fi plătit personalul sanitar care va participa la campania de vaccinare. Guvernul va discuta în curând o ordonanță de urgență care stabilește plăți suplimentare pentru personalul sanitar care vaccinează. Această ordonanță prevede acordarea a 100 de lei pe oră pentru un medic, 50 de lei pentru asistent și 25 de lei pentru registratori, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai declarat că măsura este menită să rezolve problemele de personal și asigurarea necesarului pentru întreg programul de vaccinare, în condițiile în care în mai multe locuri din țară au apărut semnale legate de dificultăți în asigurarea unui orar de vaccinare dens.

Voiculescu a adăugat că și medicii de familie ar putea primi bonusuri pentru implicarea în program, urmând să convingă oamenii să se vaccineze și să îi monitorizeze.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/01/medicii-vasluieni-care-vaccineaza-vor-primi-100-de-lei-pe-ora/